Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wędzona 1,5 kg
mąka razowa 1 kg
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w cieście

Szynkę surową namoczyć w zimnej wodzie ok.10 godz. Wyjąć i odsączyć. Z mąki i wody zrobić gęste ciasto. Szynkę dokładnie oblepić w przygotowanym cieście. Dać na brytfankę i wstawić do piekarnika na ok.1,5 godz. w temp. 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 20.05.2013 10:54
mnie takie mięsko to by smakowało......
Pani Domu 24.03.2013 17:59
bardzo ciekawy pomysł
PIOTR11 28.01.2013 09:39
tak zrobiona musi być smaczna
mirosława4 04.01.2013 21:01
ciekawe
agataw1990 14.07.2012 19:57
swietny pomysl!
jeta72 02.07.2012 10:25
super!!!
misia53 07.02.2012 14:41
kiedyś pamiętam tak moja mamusia robiła i zapachu było całe mieszkanie....
kuklik 06.02.2012 09:36
mniam
IKrakowianka 10.12.2011 15:43
ciekawy przepis
Wafelek2601 06.12.2011 00:22
super
smakoszek 03.12.2011 09:53
musi być pyszna
Monika193
Monika193 22.11.2011 18:33
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak