Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony boczek z cebulką i jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 30 dkg
cebula 4 szt
jabłka 2 szt
papryka mielona
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony boczek z cebulką i jabłkiem

Boczek pokroić w słupki, cebulę w pół krążki i podpiec delikatnie na patelni. Dodać troszkę wody i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Po tym czasie dodać starte jabłka na grubych oczkach i dusić jeszcze 5 min. Przygotowaną potrawę posypać papryką i pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.12.2012 09:31
z jabłkami nie jadłam,warto wypróbować Twój przzepis.
RenataZ-et 03.05.2012 00:10
świetny
Ewelina38 21.12.2011 21:50
uwielbiam taki boczek ale jabłka nie dodawałam, muszę wypróbować
Wafelek2601 12.12.2011 10:01
pycha
IKrakowianka 25.11.2011 01:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak