Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja lazania

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty ciasta 5-6 szt
mięso mielone 50 dag
przecie pomidorowy 1 szkl
cebula 1 szt
sól i pieprz do smaku
ser żółty 20 dag
sos beszamelowy 2 szklanki
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Moja lazania

Ciasto na lazanię robię sama , prawie takie jak na makaron lub pierogi, nie trzeba go gotować.
cebulę drobno siekamy, przesmażamy na tłuszczu i dodajemy mięso mielone , smażymy i dodajemy przecier pomidorowy, dusimy kilka chwil, doprawiamy do smaku , ja daję dużo bazylii.
W naczymiu układamy na przemian płaty ciasta , mięsa i polewamy sosem beszamelowym i posypujemy startym żółtym serem, na wierzchu ma być warstwa ciasta i sos beszamelowy a na to starty zółty ser

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rybka 23.02.2012 22:27
lubię to danie!
bami 19.02.2012 23:05
Uwielbiam lasagne :)
zuzanna_z 13.01.2012 12:13
dobre
Ewa104 20.11.2011 18:00
Pysznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak