Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj zapiekany z serem.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożonych filetów z mintaja 1 kg
żółtego sera np. goudy 20 dag
curry 4 szczypty
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 4 szczypty
sól do smaku
olej do smażenia
pieczarki 2 szt
jajko 2 do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj zapiekany z serem.

Ryby rozmrozić, opłukać, osączyć i posypać curry, pieprzem cytrynowym i solą. Wstawić na chwilę do lodówki. Ryby panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju. Przełożyć do posmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, na każdym kawałku ryby położyć po 2 plastry pieczarki i posypać żółtym serem. Zapiec w temp. 200 stopni ok. 15 minut, aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 25.02.2012 19:35
ja robię z łososiem, ale ta też wygląda super
aniapetr 14.11.2011 11:55
świetny sposób na rybkę, przepyszne
Grażyna13 15.03.2011 14:44
Smakowita ta rybka :)
Sarenka 16.02.2011 15:32
Podobnie zapiekam rybki.
beatkaa153 21.10.2010 18:48
apetycznie wygląda
SmacznaPyza 20.07.2010 10:44
super pomysł, inny sposób na rybkę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak