Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki francuskie z tuńczykiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowego ciasta francuskiego 1 opakowanie
ziaren sezamu 1 duża garść
żółtko do smarowania pierożków 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki francuskie z tuńczykiem.

Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 10 kwadratowych części. Tuńczyka osączyć z oleju, podzielić na 10 części.Na środek każdego kawałka ciasta nałożyć tuńczyka,złożyć na pół po przekątnej i dobrze skleić brzegi.Posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać sezamem.Piec zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego.Można podawać gorące i zimne. Smakują super.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 17.06.2012 18:05
super
Sarenka 22.07.2011 23:14
Nie probowalam, ale to propozycja dla niespodziewanych gosci, czyli cos na szybko...
Joanna108
Joanna108 14.02.2011 22:22
dla mnie nowość
Jolanta40 15.01.2011 19:42
świetne
iknkirke 26.11.2010 09:31
fajne
ZEWA 12.10.2010 15:20
do wypróbowania
Ewa99 09.09.2010 12:57
muszę koniecznie wypróbować ten przepis
SmacznaPyza 20.07.2010 10:42
z tuńczykiem? ot, ciekawostka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak