Pierożki francuskie z tuńczykiem.

Pierożki francuskie z tuńczykiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gotowego ciasta francuskiego

    1 opakowanie
  • ziaren sezamu

    1 duża garść
  • żółtko do smarowania pierożków

    1 szt
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 10 kwadratowych części. Tuńczyka osączyć z oleju, podzielić na 10 części.Na środek każdego kawałka ciasta nałożyć tuńczyka,złożyć na pół po przekątnej i dobrze skleić brzegi.Posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać sezamem.Piec zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego.Można podawać gorące i zimne. Smakują super.

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

17.06.2012 18:05
super

Sarenka

22.07.2011 23:14
Nie probowalam, ale to propozycja dla niespodziewanych gosci, czyli cos na szybko...

Joanna108

14.02.2011 22:22
dla mnie nowość

Jolanta40

15.01.2011 19:42
świetne

iknkirke

26.11.2010 09:31
fajne

ZEWA

12.10.2010 15:20
do wypróbowania

Ewa99

09.09.2010 12:57
muszę koniecznie wypróbować ten przepis

SmacznaPyza

20.07.2010 10:42
z tuńczykiem? ot, ciekawostka...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat