wielkanocny sernik gotowany

wielkanocny sernik gotowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4,5 szklanki
  • masło

    15 dag
  • jajka

    2-3
  • miód płynny

    4,5 łyżki
  • biały ser

    1 kg
  • masło

    10 dag
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier wanilinowy

    2 opakowania
  • jajka

    3
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżeczki
  • aromat pomarańczowy

  • polewa czekoladowa

  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roztopić miód z masłem.Dodać do mąki razem z jajkami, cukrem i sodą oczyszczoną. Wyrobić ciasto i podzielić na trzy części. Każdą część rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm. Piec ok. 10 minut w temperaturze 160-180 °C. Każdy surowy placek nakłuwać widelcem, aby równo wyrósł.
Ser dwukrotnie zmielić i przełożyć do garnka.Następnie do sera dodać masło, cukier, cukier waniliowy,mąkę ziemniaczaną i jajka. Wszystko razem wymieszać i zagotować.Dodać odrobinę aromatu.Gorącą masą przekładać miodowe placki. Polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

01.09.2011 12:41
pycha

patusia

24.08.2011 10:20
Zapowiada się przepysznie. Muszę wypróbować, bo gotowanego sernika jeszcze nigdy nie jadłam :)

polly66

25.03.2011 18:51
znów się zrobi:)

Jolanta40

25.03.2011 15:30
niedługo Wielkanoc, fajny

cukiereczek

04.12.2010 14:28
Super

gacopierz23

06.10.2010 07:37
Gotowany? ciekawy

pawel007

16.08.2010 07:58
super,

misia53

10.08.2010 21:55
Gotowanego nigdy nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat