Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie cantuccini biscotti

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 300 g
mąka 500 g
cukier 200 g
jaja 4 sztuki
masło 1 łyżka
sól
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
skórka z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie cantuccini biscotti

Połowę migdałów zmielić w blenderze, pozostałe zostawić w całości.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać aż powstanie twarde ciasto.
Uformować wałki o średnicy ok 5 cm i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 30 min w piekarniku rozgrzanym do 120° C.
Wyjąć podpieczone wałki i ostudzić.
Pokroić w ukośne kromki.
Piec drugi raz 10-15 min w piekarniku rozgrzanym do 150° C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak