Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z brzoskwinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
połówki brzoskwiń 12
żółtko jajek
mleko 2 łyżki
cukier
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z brzoskwinią

Brzoskwinie osączyć. Ciasto rozmrozić w lodówce. Lekko rozwałkować i pokroić ostrym nożem na 12 równych kwadratów, ułożyć w 1-centymetrowych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek ciasta posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Ułożyć połówki brzoskwiń, naciąć je delikatnie nożem i posypać cynamonem z cukrem. Piec 20 minut w temp. 200 stopni. Można podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak