Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2
cebula
czosnek 1 ząbek
bulion drobiowy 2 kostki
brokuły 1/2 kg
sól
pieprz
płatki migdałowe 2 łyżki
starty ementaler 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z migdałami

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać ziemniaki i smażyć, aż lekko zmiękną. Wlać litr bulionu z kostki. Brokuły podzielić na różyczki, łodyżki pokroić w plasterki, dodać do bulionu. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. Zupę zmiksować, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni. Zupę przez podaniem podgrzać, podawać z tartym serem i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak