Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzodkiewek i kiełków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona sałata 1 główka
ogórek świeży 1
rzodkiewki 1 pęczek
kiełki rzodkiewki 2 łyżki
posiekany szczypiorek 2 łyżki
twarożek 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzodkiewek i kiełków

Warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać palcami na wstążki. Ogórek ze skórką pokroić w półplasterki, rzodkiewki w cienkie talarki. W szklanej salaterce ułożyć sałatę, ogórek, rzodkiewki. Posypać kiełkami i szczypiorkiem. Twarożek utrzeć z oliwą, dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak