Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 60 dkg
cebula 2 sztuki
kiełbasa śląska 30 dkg
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec

Słoninę pokroić w drobną kostkę, stopić. Cebulę i kiełbasę drobno pokroić, dodać to topionego smalcu. Kiedy wszystko będzie stopione, doprawić do smaku majerankiem, kucharkiem i pieprzem. Kiedy przestygnie przelać do słoika, przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 20.12.2011 09:22
mniam
Motorek 08.12.2011 10:41
najlepszy domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak