Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg na szpinakowej pierzynce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 małe
koper świeży 0,5 pęczka
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżeczki
sól
szpinak świeży 500 gram
oliwa 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
śmietana 12-procentowa 2 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg na szpinakowej pierzynce

Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Koper i czosnek siekamy, mieszamy z solą i masłem. Taką mieszanką nadziewamy pstrągi, spinamy wykałaczką.
Smażymy z dwóch storn na patelni grillowej.

Szpinak podsmażamy na oliwie, dodajemy śmietanę, doprawiamy solą czosnkową i pieprzem cytrynowym.

Ryby układamy na szpinaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 13.05.2012 19:46
pstrąg, szpinak i czosnek ! Coś co po prostu uwielbiam :)
matii6 19.11.2011 19:27
świetny pomysł z tym szpinakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak