Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło osełka

    250 g
  • czekolada 80%

    200 g
  • kakao

    80 g
  • mąka

    65 g
  • cukier puder

    350 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • orzechy włoskie

    120 g
  • jajka

    4 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować sobie metalową miskę oraz garnek z gotującą się wodą, tak aby móc rozpuścić na parze masło w misce. do rozpuszczonego masła dodajemy czekoladę połamaną na kawałki i również ją rozpuszczamy mieszając by połączyła się z masłem. Do oddzielnej miski przesiewamy mąkę, kakao, cukier puder i dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia. Całość sypkich produktów dokładnie mieszamy. Kiedy czekolada rozpuści się zdejmujemy miskę z pary i wsypujemy do niej orzechy i mieszamy. Sypką mieszankę wsypujemy do rozpuszczonej czekolady i dokładnie mieszamy, gęstą masę. Na koniec wbijamy 4 całe jajka i mieszamy. Ciasto piec w 220 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

03.06.2011 23:26
takie murzynkowate.....

Natalia/tubisiek

04.07.2010 07:37
pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat