Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka sałatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka świeżych sałat 1 opakowanie
papryka czerwona 1 średnia
oliwki czarne Smak
mozarella 1 kula
płatki migdałowe
słonecznik łuskany
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód leśny spadziowy 1 łyżka
olej z pestek dyni 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: lekka sałatka

Na 4 talerze rozkładamy sałatę, mozzarellę kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę, układamy na sałacie, dodajemy oliwki. Jajka kroimy w ćwiartki, układamy na sałatce, posypujemy płatkami migdałowymi i słonecznikiem. Miód, oliwę z dyni i ocet balsamiczny łączymy ze sobą, polewamy sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 19.11.2011 20:45
To coś dla mnie.Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak