Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
boczek wędzony 15 dkg
sól
Majeranek suszony Prymat
cebula
Zasmażka:
kapusta kwaszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: szybki kapuśniak

Boczek kroimy w grubą kostkę i wytapiamy na patelni. Wyjmujemy skwarki, wrzucamy kapustę, dodajemy majeranek.
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą ok 1,5l, dorzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości, dorzucamy skwarki, łączymy z kapustą. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze przez chwilę razem, ewentualnie dodajemy zasmażkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak