Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony po mojemu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
marchewki 3 sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
por 1/2 dużej sztuki
ziemniaki 60 dkg
ocet 2 łyżki
cukier 3 łyżki
majeranek 3-4 łyżki
gotowane tarte buraczki 60 dkg
przyprawa uniwersalna wg uznania
barszcz czerwony 1 opakowanie
bulion 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony po mojemu

Kroki postępowania

1
Porcję rosołową oczyścić, zalać ok. 3 litrami wody, zagotować, zebrać szumowiny.
Krok 1 - Barszcz czerwony po mojemu foto
2
Dodać kostki bulionowe, obrane i pokrojone w plasterki marchewki i pietruszkę, pokrojonego w półplasterki pora, barszcz czerwony w proszku. Gotować 15 minut.
Krok 2 - Barszcz czerwony po mojemu foto
3
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i majeranek.
Krok 3 - Barszcz czerwony po mojemu foto
4
Jak ziemniaki będą miękkie, dodać cukier i ocet (jak ktoś woli może go zastąpić sokiem z cytryny). Na koniec dodać starte, gotowane buraczki ćwikłowe. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną i ponownie zagotować.
Krok 4 - Barszcz czerwony po mojemu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 14.05.2012 21:17
też często gotuje na wkładce mięsnej
Magdalena42 19.11.2011 16:15
fajna odmiana :)
Mati13 19.11.2011 15:05
pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak