Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy chrzan z jajkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korzeń chrzanu 4-5 szt
ocet 1/4 szkl
masło 1/4
majonez
jajko ugotowane na twardo 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: domowy chrzan z jajkiem

ocet zagotowujemy z cukrem,studzimy.
chrzan ścieramy na tarce o małych oczkach,solimy zalewamy octem.
dokładnie mieszamy.
jajka obieramy przekrawamy.żółtka oddzielamy od białek.białka drobno siekamy,żółtka rozdrabniamy i ucieramy z masłem.
masę mieszamy z białkami i chrzanem.
wkładamy do słoików dobrze ubijając.
przed podaniem potrzebną ilość mieszamy z majonezem lub śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak