Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETA CHRZANOWA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

starty chrzan 30 dkg
śmietana kwaśna 3/4 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
rodzynki 2 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sok z cytryny
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETA CHRZANOWA

Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody.
do masła wsypujemy mąkę i dokładnie ucieramy z chrzanem.
Rodzinki sparzamy, osączamy.
Do 1/4 szklanki osolonej i posłodzonej wrzącej wody dodajemy chrzan i śmietanę.
zagotowujemy dodając żelatynę mieszając podgrzewamy.Odstawiamy,wsypujemy rodzynki doprawiamy cukrem,sokiem z cytryny mieszamy.
Galaretkę przelewamy do salaterki i wstawiamy do lodówki na 3godziny.Podajemy do ryb,wędlin i mięs na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 16.12.2011 09:23
mniam mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak