Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka po bieszczadzku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
marchew 1 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 1/2 szt
boczek wędzony 15 dag
kiełbasa swojska 25 dag
majeranek 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 kulki
kostka rosołowa 2 szt
mąka 1 łyżka
groch 1/2 (połówki)

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka po bieszczadzku

W ok 4 litrach wody rozpuszczamy kostki rosołowe i gotujemy .Do gotującej wody dodajemy wypłukany groch gotujemy prawie do miękkości Dodajemy starte na tarce warzywa marchewkę ,seler i pietruszkę . Gotujemy ok 15 min i dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Dodajemy lisć laurowy ,ziele angielskie i duzo majeranku .Doprawiamy pieprzem . Robimy zasmażkę pierwszego stopnia jasną .Dodajemy do zupy . Na patelni smażymy pokrojoną kiełbasę i boczek .Dodajemy do grochówki .Gotujemy jeszcze z 1o min i pod koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i doprawiamy przyprawą w płynie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 19.11.2011 09:41
lubię taką :)
Lotar 19.11.2011 08:29
apetyczna
novita26 19.11.2011 07:52
mniam mniam
iwa643 19.11.2011 07:19
Dobra gdy zimno na polu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak