Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka
wątróbki drobiowe 15 dkg
mleko 200 ml
jaja 2 sztuki
masło 1/2 kostki
posiekana zielenina 1 pęczek
cukier do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany wątróbką

Kurczaka natrzeć kucharkiem i pieprzem. ODstawić do lodówki na godzinę. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Zmielić w maszynce razem z wątróbką. Dodaj jaja, połowe masła,i tartą bułkę oraz zieleninę. Farsz dokładnie wymieszaj, napełnij nim kurczaka, zwiąż. Resztę masła posiekaj i ułóz na mięsie. Piec ok 2 godzin w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 21.11.2011 10:16
super
Iwona51
Iwona51 19.11.2011 09:46
smaczny
novita26 19.11.2011 07:53
mnaim mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak