Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka z boczkiem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 60 dkg
żółty ser 6 plastrów
boczek wędzony 6 plastrów
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
bulion warzywny 1 szklanka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka z boczkiem i serem

Mięso pokroić na 6 plastrów, rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster sera i boczku, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, podlać bulionem, dusić do miękkości. Mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie, wlać do sosu, zagotować. Doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak