Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 1 sztuka
jagody 1 kg
cukier 3 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
cynamon Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Szklankę wody podgrzać, dodać ją do mąki i jaja i zagnieść ciasto. Rozwałkować, powycinać krążki. Jagody wymieszać z cukrem, bułką tartą i cynamonem (do smaku). Taki farsz nakładać na krążki, zlepić. Gotować we wrzątku ok. 3 minut od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.11.2011 01:23
przepyszne
Magdalena67 18.11.2011 22:50
Lubię jagody
octo 18.11.2011 22:14
pierogi owocowe pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak