Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka egzotyczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papaja 1
awokado 1
pomidor
mieszanka sałat 1 opakowanie
paluszki krabowe
krewetki
czosnek
chilli
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka egzotyczna

Krewetki i paluszki krabowe podsmażyć na oliwie z dodatkiem wyciśniętego czosnku i chilli. Papaję przekroić wzdłuż, wyjąć nasionka i obkroić skórkę. Awokado pokroić na ćwiartki, ściągnąć skórkę. Owoce pokroić na podłużne plasterki. Ocet i olej w proporcji 2:1 wlać do słoika, doprawić solą i pieprzem, zakręcić słoik i potrząsać, aż powstanie emulsja. Na talerzach poukładać liście sałaty, na nich kilka plasterków papai i awokado oraz pomidora pokrojonego w cząstki. Na szczycie sałatki ułożyć przysmażone krewetki i paluszki krabowe. Polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak