Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dek
cebula 2 szt
masło 4 łyżki
groszek 1 puszka
wędlina 40 dek
jajko 2 szt
koperek 3 łyżeczki
ser żółty 15 dek
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: risotto

Do wrzącej wody wrzucić ryż i gotować przez 20 min na wolnym ogniu . Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na 2 łyżkach masła. Wędlinę pokroić w paski połączyć z ryżem, cebulą, groszkiem, posiekanym koperkiem i startym serem , doprawić do smaku . Przełożyć do naczynia do zapiekania zalać roztrzepanymi doprawionymi jajkami , zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.03.2013 20:08
takie jedzonko to moje smaki
m1monika 29.12.2011 15:46
pycha
owca441 20.12.2011 22:05
bardzo dobre
owca441 20.12.2011 22:05
bardzo dobre
barbara11561 17.12.2011 09:46
pyszne
teresa18 23.11.2011 20:50
dobre
alaaa 21.11.2011 18:18
lubię dania z ryżem,fajny przepis
gacopierz23 21.11.2011 15:20
smaczne
Monika193
Monika193 19.11.2011 18:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak