Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 duża
kukurydza w puszce 1
fasola czerwona z puszki 1
papryka 1
papryczka chilli 1
papryka mielona
pieprz
sól
olej do smażenia
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne

Kroki postępowania

1
Na patelnii rozgrzać olej. Cebulę pokroić w piórka i zeszklic na oleju. Dodac pokrojoną w kostke paprykę i podsmażyć.
Krok 1 - Chilli con carne foto
2
Dodać mięso mielone i chwile smażyc
Krok 2 - Chilli con carne foto
3
Dodać odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę, wymieszać i chwilę smażyć
Krok 3 - Chilli con carne foto
4
Dodać ketchup. Przyprawic do smaku papryka ostra, pieprzem i solą
Krok 4 - Chilli con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.11.2012 07:29
podoba mi się
Wiesława1 29.05.2012 13:38
super
Anna146 19.11.2011 11:33
pyszności
Lotar 19.11.2011 08:27
dobre
SmacznaPyza 18.11.2011 19:38
chili con carne to potrawa podobna nieco do naszego bigosu z racji tego, że im dłuzej się dusi tym jest lepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak