Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z powidłami śliwkowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 szt
mleko 1 szkl
margaryna 3 łyżka
cynamon 1 szt
cukier 1 łyżeczka
powidła 1 słoik
rum 3 łyżka
bułka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z powidłami śliwkowymi

Czerstwą bułkę pokroić w plastry grubości 2 cm zanurzyć z jednej i drugiej strony w mleku z rozmieszanymi w nim jajkami nasiąknięte plastry obsmażyć z obu stron i posypać cynamonem wymieszać powidła z rumem lub winiakiem i posmarować nimi grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak