Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem pleśniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron wstążki 1 opakowanie
ser pleśniowy niebieski 20 dkg
liście szpinaku 15 dkg
pomidorki koktajlowe 15 szt
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
sól
pieprz
cebula 1 szt
gałka muszkatołowa
oliwy łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem pleśniowym

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy aby się nie posklejał, po czym odcedzamy przelewając zimną wodą.Liście szpinaku płuczemy i kroimy drobno jak kapustę,cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy po czym szklimy na maśle dodając później szpinak,doprawiamy solą,pieprzem i gałką muszkatołową, dusimy chwilkę dodając drobno pokrojone pomidorki. Makaron mieszamy z gorącym szpinakiem posypując go później pokruszonym serem pleśniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 03.06.2012 10:35
pycha
Justyna Jussstiii 19.02.2012 15:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak