Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

penne z pieczarkami i miesem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 1 paczka
pieczarki 500 gram
mięso mielone wołowe 300 gram
smietana 18% 100 ml
cebula biała 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: penne z pieczarkami i miesem mielonym

na osobnych patelniach -smazymy cale pieczarki z drobno posiekana cebula, doprawiamy sola i pieprzem, zalewany woda, dusimy
- mieso mielone poprawiamy kucharkiem, smarzymy do lekkiego zarumienienia, mieszajac i rozdrabniajac na male czastki, przekladamy do duszonych pieczarek, calosc dusimy jeszcze 10 min , studzimy dolewamy smietane,
powstalym sosem polewamy swiezo ugotowany makaron posypujemy wybrana zieleninka i ewentualnie tartym serem, szybkie i proste smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak