Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe light

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierśz kurczaka
czosnek
sól, pieprz, zioła
jogurt naturalny 1 duże opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe light

* Pierś kurczaka dzielimy na 10 płatów- należy je delikatnie rozbić na małe kotleciki
· mięso doprawić solą, pieprzem
· przygotowujemy sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego- można dodać swoje ulubione zioła
· każdy kawałek mięsa kładziemy na przezroczystą folię spożywczą, smarujemy sosem czosnkowym, kładziemy mały ogórek korniszon i przy pomocy folii zawijamy mięso w roladki. Mięso należy zwinąć dość ciasno, a końce folii zwinąć szczelnie.

Tak uformowane roladki ułożyć w garnku do gotowania na parze. Gotować na parze pod przykryciem przez ok. 30 minut.
Podawać pokrojone w plastry, skropione sokiem z cytryny i posypane ziołami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 19.11.2011 15:10
mniam
ronald88 18.11.2011 16:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak