Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem jajeczny z winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 5 łyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczka
wino 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: krem jajeczny z winem

Żółtka utrzeć z cukrem dodawać małymi porcjami wino i ucierać dalej wcześniej w gorącej wodzie rozpuścić żelatynę gęstą papkę żelatyny rozprowadzić odrobiną wina i część porcji dodać do ucieranych żółtek po czym dodać sztywną pianę z białek i resztę żelatyny krem rozłożyć do miseczek i odstawić do zastygnięcia w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak