Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwiń 15 dag
cukier 5 dag
białko 4 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 g
woda 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem brzoskwiniowy

Brzoskwinie obrać wyjąć pestki przetrzeć przez rzadkie sito dosypać do nich cukru i ubijać około pół godziny zafarbować tę masę kilkoma kroplami karmelu wlać też odrobinę żelatyny rozpuszczonej w wodzie domieszać pianę ubitą mocno z białek ubić wszystko razem wylać do formy wysmarowanej oliwą i wstawić do lodówki do wystygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak