Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka ala barbecue

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka
marynata

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka ala barbecue

3 łyżki pikantnego ketchupu
3 łyżki oleju
1 łyżka octu z czerwonego wina
1 czubata łyżeczka miodu
1 łyzeczka pasty harissa
1 łyżka pikantnej przyprawy do skrzydełek kantucky (ewentualnie grilla)
2 ząbki czosnku posiekane
mielony pieprz
sól
1kg skrzydełek kurczaka

Ze skrzydełek odcinam końcówki te najcieńsze. W misce łącze wszystkie składniki marynaty, wrzucam osolone skrzydełka i mieszam, by były całe pokryły się marynatą. Szczelnie owijam miskę folią spożywczą i odstawiasz na noc do lodówki. Nastepnego dnia ladują na grillu. Ewentualnie w piekarniku. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 21.09.2011 22:43
pycha
Justyna Jussstiii 30.07.2011 08:49
super
eli_555 22.10.2010 23:05
pychotka
slomka86 05.10.2010 18:13
Kiedyś dziwiłam się: \"co ci ludzie widzą w skrzydełkach\" do czasu... aż sama w nich nie zasmakowałam. Ciekawy przepis, muszę wypróbować
Sarenka 14.09.2010 20:21
Sklad przypraw swietny!
danusia19671 06.09.2010 17:45
Lubię pikanterię, te skrzydełka wyglądają apetycznie, chyba muszę je zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak