Skrzydełka ala barbecue

Skrzydełka ala barbecue

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

  • marynata

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3 łyżki pikantnego ketchupu
3 łyżki oleju
1 łyżka octu z czerwonego wina
1 czubata łyżeczka miodu
1 łyzeczka pasty harissa
1 łyżka pikantnej przyprawy do skrzydełek kantucky (ewentualnie grilla)
2 ząbki czosnku posiekane
mielony pieprz
sól
1kg skrzydełek kurczaka

Ze skrzydełek odcinam końcówki te najcieńsze. W misce łącze wszystkie składniki marynaty, wrzucam osolone skrzydełka i mieszam, by były całe pokryły się marynatą. Szczelnie owijam miskę folią spożywczą i odstawiasz na noc do lodówki. Nastepnego dnia ladują na grillu. Ewentualnie w piekarniku. Gotowe.

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolaxa1

21.09.2011 22:43
pycha

Justyna Jussstiii

30.07.2011 08:49
super

eli_555

22.10.2010 23:05
pychotka

slomka86

05.10.2010 18:13
Kiedyś dziwiłam się: \"co ci ludzie widzą w skrzydełkach\" do czasu... aż sama w nich nie zasmakowałam. Ciekawy przepis, muszę wypróbować

Sarenka

14.09.2010 20:21
Sklad przypraw swietny!

danusia19671

06.09.2010 17:45
Lubię pikanterię, te skrzydełka wyglądają apetycznie, chyba muszę je zrobić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat