Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa wątróbka z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 400 gram
cebula biała 1 szt
jabłko 1 szt
mąka 2 gram
sól do smaku do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa wątróbka z jabłkiem

Wątróbkę umyć, przełożyć do miseczki- oprószyć mąką i wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem. ( nie solić na początku , bo stwardnieje). W tym czasie pokroić cebulę, dołożyć do wątróbki. Po paru chwilach dolać ok. szklanki wody-najlepiej gorącej. Przykryć pokrywką i dusić na niewielkim ogniu przez 15 min. Dodać pokrojone w małe kawałki jabłko i dusić następne 10-15 min. Na końcu posolić, popieprzyć i dodać vegetę. Gotowe! Smacznego. Podawać z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 21.11.2011 10:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak