Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz domowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średnia marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
chili 1 szczypta
pieprz
sól
filet z dorsza 20 usmażony
ryż ugotowany 1/2 woreczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz domowy

Marchew obrać i zetrzeć na tartce jarzynowej, na patelni podgrzać olej i wrzucić startą marchew oraz cebulę pokrojoną w kostkę, wszystko razem podsmażyć kilka minut, następnie posypać solą i pieprzem, dolać około 1/2 szklanki wody, przykryć i udusić do miękkości. Kiedy marchewka jest mięciutka i woda się wygotowała dodać przecier pomidorowy, ryż i rozdrobnioną na malutkie kawałki rybę, doprawić do smaku chili, pieprzem i ewentualnie solą, jeszcze chwilkę razem podusić, aby wszystkie smaki się pomieszały. Gotowy paprykarz przełożyć do miseczki, ostudzić i podawać z pieczywem, mi najlepiej smakowało prosto z lodówki dopiero na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 28.05.2012 15:32
bardzo lubię paprykarz, ale jeszcze sama nie robiłam;):)
Myszka75 16.04.2012 20:01
bardzo smaczny:)
Kuchareczka2 20.02.2012 18:02
super przepis pycha uwielbiam paprykarz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak