Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rum z czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 3 szkl
śmietana kremowa 30% 1\\2 szkl
rum 16 łyżek
czekolada w proszku 9 łyżek
wiórki czekoladowe do dekoracjii

Przepis i sposób przygotowania na: Rum z czekoladą

Mleko zagotować po czym zdjąć z ognia i dodać do niego czekoladę, dokładnie wymieszać. Przelać do filiżanek i do każdej dodać po 4 łyżki rumu. Następnie śmietanę ubić na sztywno i ułożyć na wierzchu filiżanki. Na koniec posypać czekoladowymi wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 07.04.2012 22:37
Ciekawy pomysł.
Margo1 12.02.2012 16:36
pyszny
Margo1 12.02.2012 16:36
pyszny
zuzanna_z 27.12.2011 12:15
bardzo dobre
maria20 19.12.2011 21:02
smaczne
anna186 11.12.2011 19:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak