Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bieszczadzkie proziaki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kostka
sól 1/2 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczki
olej do smażenia
maślanka 4 łyżki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bieszczadzkie proziaki

Mąkę ok 1/2 kg przesiewamy dodajemy 1/2 łyżeczke soli i 1 płaską łyżeczkę sody .Mieszamy .dodajemy jajko ,maślankę i trochę mleka wyrabiamy ciasto jak na pierogi ,nie moze być za twarde jego konsystencję regulujemy mlekiem . Podsypujemy rozwałkowujemy grubość ok 1/2 cm .Wycinamy kwadraty formujemy placuszki ręką zaokrąglając rogi. Smażymy na patelni na oleju na złoty kolor .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 18.11.2011 19:18
smaczne
sylwia / sytofala 18.11.2011 19:10
interesujące :)
novita26 18.11.2011 09:21
mniam mniam
novita26 18.11.2011 09:21
mniam mniam
novita26 18.11.2011 09:21
mniam mniam
novita26 18.11.2011 09:21
mniam mniam
novita26 18.11.2011 09:21
mniam mniam
iziona 18.11.2011 07:46
Proste i bardzo fajne, przypomina mi cos co kiedyś robiła babcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak