Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta porzeczkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 20 dag
cukier puder 1 łyżka
masło 10 dag
śmietana 1 łyżka
sól
Krem:
żółtko jajek 3 sztuki
mleko 1 1/2 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier puder 15 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
poczeczki czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta porzeczkowa

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce. Żółtka ucieramy z cukrami, dodajemy mąkę ziemniaczaną, zalewamy wrzącym mlekiem. Formę na tarte oblepiamy ciastem, pieczemy 10 minut (200stopni). Zalewamy kremem i posypujemy owocami. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 20.11.2011 23:48
mniam, zjadłbym sobie
Katarzyna/kate1980 18.11.2011 21:05
wspomnienie lata :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak