Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany bakłażan

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 duzy
cebula 1 szt
ocet winny biały 1/3 szkl
woda 1 szkl
cukier 2 łyzki
pieprz 1/2 łyzeczki
Ziele angielskie całe Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany bakłażan

Bakłażana pokroić w plastry, a następnie obsmażyć na patelni grillowej. Marynatę zagotować z cebulą pociętą w krążki. Bakłażana ułożyć w słoiku, przesypując go bazylią, kawałkami papryczki chili. Zalać gorącą marynatą. Natychmiast zakręcamyzakręcić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 10.09.2012 08:29
Od lat marynuję bakłażany, ale w zupełnie innej wersji. Muszę i tego przepisu skosztować :)
eli_555 09.07.2011 23:23
oryginalne
sundaytn 12.06.2011 18:07
wypróbowane:D
sundaytn 21.05.2011 22:08
super!
jasiek 25.04.2011 14:55
wygląda super
ZEWA 10.02.2011 11:41
nigdy nie marynowałam bakłażana, bardzo ciekawa jestem jak smakuje.
dasada1 04.08.2010 22:21
Smak bakłażana nawet w zimie- o to chodzi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak