Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kiełbasą i prażoną cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2-3 garści
kostki rosołowe 2-3 szt
ziemniaki 4 szt
cebula 1 szt
Cebulka smażona Prymat kilka łyżek
masło kilka łyżek
mąka 2 łyżki
kiełbasa 20 dag
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kiełbasą i prażoną cebulką

W półtora litra wrzącej wody rozpuścić kostki rosołowe- dodać pokrojone ziemniaki i gotować. Gdy ziemniaki są prawie miękkie dodać wypłukaną i posiekaną kapustę.
Na patelni podsmażyć na maśle kiełbasę i cebulę- dodać do zupy.
Z 2 łyżek masła i 2 łyżek mąki zrobić zasmażkę- zagęścić zupę.
Na koniec dodać uprażoną cebulkę i przyprawić dobrze pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 08.06.2012 19:34
pycha
Renataj 18.05.2012 23:32
Bardzo apetycznie się prezentuje.
anoosia 11.05.2012 19:27
super!
Justyna Jussstiii 24.03.2012 14:20
super
Ewelina38 19.03.2012 17:52
bajecznie smaczna zupka :)
IrenaM 11.02.2012 22:07
uwielbiam kapuśniaczek
kamyk 05.02.2012 11:42
pycha kapuśniaczek
kasienka23 31.01.2012 19:08
bardzo lubi?
Reda 07.12.2011 08:51
Rewelacja.
marchewka 02.12.2011 00:32
uwielbiam kapuśniak
kotlet 01.12.2011 23:27
ulalala to będzie dopiero danie
Angelika10 29.11.2011 20:14
Pyszne.
aleksa123 28.11.2011 18:46
super
MAR3STA 25.11.2011 16:23
pyszniutki;)
Natalia40 18.11.2011 14:15
Mniaaaam
Ania67 17.11.2011 21:10
lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak