Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
czekolada biała 2 sztuki
śnieżka na mleko 3 sztuki
wiórki kokosowe 2,5 paczki
śmietana 18 proc 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Śmietanę podgrzewamy w rondelku i dodajemy startą na tarce buałą czekoladę,mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy.
Do zimnej śmietany z czekoladą wsypujemy Śmieżki i ubijamy mikserem,na koniec ubijania dajemy wiórki kokosowe (2 paczki).
Masę wykładamy na upieczony według własnego przepisu biszkopt. Pół paczki wiórek,które nam zostały wysypujemy nawierzch placka. Pyycha! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 16.09.2012 19:27
apetyczne
caralajna 03.02.2012 12:22
pyszne
Wacław 14.12.2011 22:00
przepyszne,mniam !
mari 07.12.2011 19:39
pychota, wypróbuje
Monika111 04.12.2011 13:14
polecam :)
Brigitte 04.12.2011 10:55
pychotka jak w raju. też robię- ale zupełnie inaczej. Twój przepis chyba jest lepszy - spróbuję podczas świąt - bracia kochają Rafaello :)
eduszo
eduszo 20.11.2011 14:34
Smakowite.
joanna77 18.11.2011 12:57
uwielbiam
AgaS10 18.11.2011 11:13
i to do księgi:)
iziona 18.11.2011 07:49
Robie takie ciasto jest boskie.
sylwia / sytofala 17.11.2011 21:57
uwielbiam kokos ,mniam ,mniam,mniam
Magdalena67 17.11.2011 21:47
słodkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak