Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 10 szt
cukier 25 dag
białko 4 szt
konfitury 1 słoik
wanilia 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 13 g

Przepis i sposób przygotowania na: krem jabłkowy

Umyte starannie jabłka upiec w piecu a następnie przetrzeć przez sito gdy ostygną wsypać 20 dag cukru kawałek wanilii utłuczonej wcześniej z cukrem wlać 20 ml zawiesiny żelatyny rozpuszczonej przedtem w gorącej wodzie i przestudzonej ubijać wszystko aż zbieleje ubić na pianę wymieszać razem wszystko to włożyć do formy wysmarowanej oliwą i wynieść w chłodne miejsce wyjąwszy z formy ubrać konfiturami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak