Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ślimaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1
szynka 6 plasterków
sałata 6 liści
papryka 1/2
almette 1

Przepis i sposób przygotowania na: ślimaczki

Kroki postępowania

1
Długą bagietkę przekrawamy wzdłuż i wydrążamy z niej środek.
Krok 1 - ślimaczki foto
2
Następnie smarujemy jedną połówkę połową serka Almette , ja użyłam tego z ziołomi.
Krok 2 - ślimaczki foto
3
Następnie układamy sałatę i szynkę, znowu sałatę i znowu smarujemy druga połową serka Almette.
Krok 3 - ślimaczki foto
4
Na górze układamy pokrojoną w paskie czerwoną paprykę. Przykrywamy drugą połową bagietki i mocna zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy na noc do lodówki.
Krok 4 - ślimaczki foto
5
Na następny dzień kroimy w kawałki i grubości około 2 cm.
Krok 5 - ślimaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 24.11.2012 22:11
jestem pod wrażeniem, niby zwykła bułka, kanapka ale efekt końcowy powalający
adam1f 15.05.2012 06:05
dobre
tomek18 14.02.2012 08:31
fajne
Iwusia 20.11.2011 20:49
pomysłowe :)
usmiech 18.11.2011 22:49
dobre
Anna146 18.11.2011 07:21
wygląda super
Ewa6274879 17.11.2011 23:43
pycha - tylko papryczkę bym zamieniła na pomidora :)
Katarzyna/kate1980 17.11.2011 21:48
śliczne
Małgorzata106 17.11.2011 16:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak