Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa czekoladowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy
mleko w proszku 1 szklnka
kakao 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
koniak 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: masa czekoladowa

Mleko zagotować. Dodać cukier i cukier wanilinowy. Wymieszać wszystko. Kakao i mleko w proszku połączyć. Wsypywać je powoli do gotującego się posłodzonego mleka, ciągle mieszając (inaczej utworzą się grudki). Chwile pogotować. Następnie zdjąć z ognia. Ciągle mieszać. Stopniowo wlewać oliwę. Gdy to się zmiesza, wlać koniak i znów mieszać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 17.11.2011 15:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak