Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka fasolowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 l
fasola 200 g
cebula 2
słonina 100 g
mąka 2 łyżki
natka pietruszki
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka fasolowa

Fasole przebieramy i płuczemy. Zalewamy zimnym bulionem drobiowym i gotujemy. Gotujemy, aż fasola będzie miękka. Następnie dodajemy pokrojoną cebulke. Słoninę roztapiamy i dodajemy do niej mąkę, lekko zarumieniamy. Dodajemy do wywywaru i przyprawiamy pieprzem , solą i majerankiem. Podajemy z łazankami lub zacierką. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 19.11.2011 05:08
Pyszna zupka! Mniam...
aginaa 17.11.2011 14:55
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak