Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
orzechy włoskie 300 g
cebule 2
natka pietruszki
sól
pieprz
bulion warzywny 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z orzechami

Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju do miękkości. Następnie sparzamy pomidory, zdejmujemy z nich skórkę i dusimy pod przykryciem, aż nam się rozlecą. Orzechemy zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Dodajemy je do pomidorów, dodajemy cebulę i bulion. Gotujemy ok 40 minut. Przyprawiamy i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 19.07.2012 10:15
ciekawa propozycja
cukiereczek 26.04.2012 10:24
smaczne
Kopiko1983 19.11.2011 05:08
W takiej wersji pomidorowej jeszcze nie jadłam! Ciekawe, ale smacznie brzmi!
aginaa 17.11.2011 14:55
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak