Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń orzechowy 2

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
cukier 50 g
masło 50 g
orzechy włoskie 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń orzechowy 2

Obrane orzechy włoskie zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następnie ścieramy na tarce. Miękkie masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy delkitanie ją do masy z masła i mieszamy. Dodajemy orzechy. Następnie przelewamy do pudełka, szczelnie zamykamy i gotujemy około godziny w kąpieli wodnej. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 17.11.2011 14:56
polecam
aginaa 17.11.2011 14:56
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak