Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe ciasteczka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 100 g
mąka 250 g
miód 250 g
migdały 1 garść
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe ciasteczka

Migdały zalewamy wrzątkiem i moczymy ok. 15 minut. Następnie ściągamy z nich skórkę i siekamy rozdrabniaczem lub tłuczkiem. Jajka ucieramy z cukrem, powoli dodajemy płynny miód i przesianą mąkę. Dodajemy posiekane migdały. Na papierze do pieczenia nakładamy łyżką ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Polecam wszystkim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak