Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka rodzynkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 25 dag
cukier 25 dag
jaja 4 szt
rodzynki 6 dag
sherry 3 łyżki
rum 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1/2 szt
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babka rodzynkowa

Margarynę utrzeć z cukrem do białości, dodać jaja i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Połączyć resztę składników, wymieszać, dodać opłukane i odsączone rodzynki, wymieszać i dobrze wyrobić ciasto. Wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i z kominkiem. Piec około 90 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczenia posypać ciepłe ciasto cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 27.04.2013 10:22
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak